ULTIMA ORA. Parlamentul European a aprobat cererea Ucrainei de aderare la UE. Ce procedura a fost introdusa…

Este a șasea zi de război în Ucraina vecină. Rusia își continuă ofensiva, dar se pare că este dispusă să negocieze încetarea focului.

Cele mai importante momente de astăzi:

UPDATE 14:50 – Marți, Volodimir Zelenski a vorbit prin intermediul unei conferințe în Parlamentul European. După discursul său, președintele Ucrainei a fost aplaudat și ovaționat în picioare.

UPDATE 14:41 – Parlamentul European a acceptat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. A început o procedură specială de admitere,

transmite Nexta.

UPDATE 14:25 Zelenski i-a rechemat pe ambasadorii din Kârgâzstan și Georgia pentru consultări
Potrivit acestuia, Kârgâzstanul susține agresiunea rusă, iar autoritățile georgiene împiedică voluntarii care vor să ajute Ucraina.

UPDATE 14:00 – Războiul din Ucraina devine din ce în ce mai dur. Rușii forțează ocuparea Kievului, localnicii rezistă eroic

UPDATE 13:56 – Noi sancțiuni au fost adoptate de Uniunea Europeană și de Statele Unite, după refuzul Rusiei de a opri războiul din Ucraina.

UPDATE 13:42 – UE pune pe lista neagră alți 26 de ruși, inclusiv pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Cine sunt aceștia?

UPDATE 13:36 – Oamenii din Kupeansk sunt adevărați eroi. Cu mâinile goale, ucrainenii au atacat o mașină a rușilor

Cu mâinile goale, localnicii s-au năpustit asupra mașinii cu invadatori și au încercat să nu o lase să treacă.

UPDATE 13:20 – Secretarul general al NATO cere Rusiei să înceteze imediat războiul împotriva Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a acuzat, marţi, pe preşedintele rus Vladimir Putin că a încălcat pacea în Europa şi a cerut Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres. „Atacul Rusiei este complet inacceptabil şi este sprijinit de Belarus”, a mai declarat Stoltenberg după întâlnirea cu şeful statului polonez.

UPDATE: 12:52 – Liderul cecen recunoaşte primele pierderi în războiul din Ucraina. ”Naziștii și teroriștii ucraineni trebuie distruși”
UPDATE 12:30 – Lavrov: „Rusia ia toate măsurile pentru a împiedica prezenţa armelor nucleare în Ucraina”. Cere dialog cu SUA
UPDATE 12:10 – Trupele externe din Belarus au intrat în Ucraina
Potrivit canalului oficial al parlamentului ucrainean, citată de Kyiv Independent, trupele belaruse au intrat în regiunea ucraineană Cernigău (Cernihiv) pentru a ajuta Rusia în războiul său împotriva Ucrainei. Informația a fost confirmată de Vitaliy Kyrylov, șeful direcției regionale a forțelor de apărare regionale Pivnich.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *