ULTIMA ORĂ! Preturile la gaze explodează în Europa. Vladimir Putin anunță scumpiri..

Prețurile la gaze explodează în Europa. Scumpirile vin în urma sancţiunilor impuse Moscovei în legătură cu evenimentele din Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin anunță scumpiri.

Prețurile la energie se măresc exagerat în Europa. Nikolai Kobrineţ, oficial din Ministerul de Externe rus, a declarat că Rusia este un furnizor de încredere de energie, dar ţara e pregătită pentru o neînțelegere în ceea ce privește gazul, dar

asta doar dacă este necesar. Nikolai Kobrineț a mai spus că situaţia de pe pieţele globale de energie va duce UE la plătirea de cel puţin trei ori mai mult pentru petrol, gaze şi electricitate.

Vladimir Putin anunță scumpiri

Deși prețurile cresc în Europa, Vladimir Putin anunță că Rusia nu este vinovată de scumpirile la gaze și spune că exporturile energetice sunt în desfășurare, chiar dacă țara este în conflict cu Ucraina.

„Ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionări energetice. Sistemul de transport al gazului al Ucrainei este alimentat în proporţie de 100%”, a declarat valdimir Putin.

Președintele rus a afirmat că mărirea preţurilor la gaz şi la petrol pe pieţele mondiale nu are legătură cu Rusia, pentru că aceste costuri au atins niveluri record imediat după ce Rusia a intrat pe teritoriul Ucrainei.

Europa vrea să se desprindă de gazele rusești

Antony Blinken, secretarul de Stat american, a spus că este urgent pentru ţările din Europa să scape de dependenţa de gaze ruseşti, în special în cazul în care războiul declanşat de administraţia de la Moscova în Ucraina va continua. Prin

urmare, patru state de pe continentul european, inclusiv Republica Moldova, se bazează în proporţie de peste 15% pe resurse energetice importate din Rusia.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *