ULTIMA ORA. „Rușii pregătesc ceva cu adevărat masiv”. Avertisment crunt..

Armata rusă, care a avansat mai puţin decât se aştepta după cinci zile de război şi care încearcă o joncţiune în sudul Ucrainei, se pregăteşte în mod simultan să ”lovească puternic” Kievul şi alte centre urbane, declară experţi pentru AFP, scrie news.ro.

Înantarea militarilor ruşi este mai puţin rapidă decât se avea în vedere, iar Rusia este ”frustrată” de rezistenţa fermă a Kievului, estima duminică Pentagonul.

Peste 50% dintre forţele ruse pe care preşedintele rus Vladimir Putin le-a comasat împotriva Ucrainei au intrat în această ţară, estimează Pentagonul.

Nu există un impas. Să existe dficultăţi este normal, este război. Poate că au probleme logistice, însă indiferent de ceea ce ni se spune, ei înaintează. Doar că

nu atât de repede ca în filmele de la Hollywood”, declară pentru AFP directorul cabinetului strategic La Vigie, Olivier Kempf.

Două surse, una diplomatică, una din domeniul securităţii, declară AFP că Moscova se pregăteşte să lanseze ”iminent” o nouă ofensivă militară.

”Ei pregătesc ceva cu adevărat masiv”, declară una dintre surse.

Un al ”doilea val” al războiului urmează să lovească Ucraina, ”în mod iminent”, iar ruşii au primit dispoziţii logistice pentru a-l lansa, declară a doua sursă.

SCRIE STIRILE PROTV

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *