ULTIMĂ ORĂ. Vești bune pentru Volodimir Zelenski! Americanii au decis să ofere Ucrainei un ajutor URIAȘ

În urmă cu o săptămână, președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunța că a discutat cu senatorii americani și le-a cerut să-i trimită ajutoare care constau în avioane de vânătoare. După aceste declarații, SUA au decis să ajute Ucraina pentru a face față bombardamentelor trupelor rusești. 

Volodimir Zelenski primește ajutor de la SUA
Sunt mai bine de două săptămâni în care trupele lui Vladimir Putin au invadat principalele orașe din Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în repetate rânduri că nu are de gând să predea armele și va lupta până la capăt, pentru a-și apăra statul.

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei.

Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, spunea liderul pe rețelele de socializare.

După ce Volodomir a afirmat că nu pleacă din Ucraina și luptă împotriva militarilor ruși, senatul din SUA a aprobat să trimită ajutoare în valoare de aproape 14 miliarde de euro. Proiectul de lege urmează să fie semnat și de președintele Joe Biden, potrivit BBC. Liderul ucrainean spunea că Statele Unite i-au propus să îl evacueze din Kiev, însă el a refuzat, chiar dacă este în pericol.

foto: captură video
Americanii se implică în războiul ruso-ucrainean
Acum, SUA va trimite Ucrainei arme antitanc, antiaeriene, armament de infanterie, dar și veste antiglonț, care costă în jur de 350 de milioane de dolari, anunță CNN.

„Le dăm ucrainenilor miliarde de dolari pentru alimente, medicamente, adăposturi și sprijin pentru cei peste două milioane de refugiați care au fost nevoiți să părăsească Ucraina, precum și fonduri pentru transferuri de arme precum Javelin și Stinger.

Oamenii din Ucraina au nevoie de ajutorul nostru imediat și acest proiect este cel mai rapid și mai direct mod de a le oferi ajutor rapid”, a transmis șeful majorității democrate din senatul SUA, Chuck Schumer.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *