Urmează un dezastru pentru Rusia. Ce au anunțat specialiștii

Experții în economie sunt de părere că Rusia nu va mai putea face față situației economice destul de dificile. Aceștia estimează că la jumătatea lunii aprilie țara va intra în incapacitate de plată. Specialiștii spun că încep să se vadă efectele măsurilor economice luate de statele solidare cu Ucraina. 

Un dezastru economic pentru Rusia
Tot mai mult companii și-au restrâns activitatea sau chiar s-au retras din Rusia, iar efectele încep să se vadă. În acest context, pentru această țară este tot mai greu să își plătească datoriile față de alte state.

Rusia continuă să fie o zonă evitată în ceea ce privește investițiile. Nici poporul nu pare să asculte de Vladimir Putin. Problemele economice au început să fie din ce în ce mai multe pentru Rusia.

Experții spun că în mai puțin de o lună, Rusia nu va mai avea nicio putere din punct de vedere economic. Ba mai mult, specialiștii spun că această țara poate avea soarta Venezuelei în doar câteva săptămâni.

„Vedem un default (intrare în incapacitate de plată) ca cel mai probabil scenariu. În caz de incapacitate de plată, este improbabil să fie una normală, Venezuela fiind probabil cea mai relevantă comparație”, a scris, luni, Simon Waever, șeful departamentului băncii de strategie a creditelor suverane din piețele emergente.

Pexels.com
Specialiștii spun că Rusia ar putea intra în incapacitate de plată în jurul datei de 15 aprilie, după o lună în care a fost perioada de grație pentru cupoanele pe care guvernul condus de Vladimir Putin trebuie să le plătească.

Pe de altă parte, Ministrul de Finanțe rus nu vede la fel situația. Acesta a precizat că țara va plăti toate datoriile externe, doar că va fi vorba de o întârziere, având în vedere măsurile economice impuse de Occident.

„Posibilitatea reală de a efectua astfel de plăţi către nerezidenţi va depinde de măsurile de limitare introduse de alte state în raport cu Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, conform news.ro.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *