Vești bune pentru români! Se măresc alocațiile de la 1 martie ==>

Alocațiile ar putea să se mărească de la 1 martie 2022, conform Legii 263/2010, care prevede indexarea anuală a Indicelui Social de Referință (ISR) cu 100% din rata inflației ca indicator care arată mărirea anuală medie a prețurilor. Dacă inflația este negativă, ISR nu se indexează, ci rămâne la valoarea anului trecut.

În acest an, dată fiind rata inflației, toate veniturile care depind direct de indicele social de referință vor fi indexate cu 5,1%. Așadar, de la data de 1 martie 2022, alocațiile pentru creșterea copilului de până la doi ani vor fi majorate cu valoarea de 5,1%.

Alocațiile pentru creșterea copiilor cresc de la 1 martie 2022
„Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, se arată în Legea 225/2021, postată în Monitorul Oficial din 27 iulie 2021.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *