Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră despre fuga sa din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit că nu a părăsit țara.

Ce spune despre deciziile luate de NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un video pe contul lui de Instagram, în care anunță că este în

continuare la Kiev și că nu a părăsit orașul, în ciuda faptului că mulți se așteptau să facă acest lucru, din moment ce este ținta numărul 1 a Kremlinului.

„Lucrez la Kiev, la serviciu. Nimeni nu a plecat nicăieri”, a scris Volodimir Zelenski alături de clipul în care s-a

filmat în biroul său. În filmare mai apare unul dintre consilierii săi.

Președintele Ucrainei a avut vineri seara un discurs extrem de critic la adresa NATO, după ce Alianța Nord-Atlantică a anunțat că refuză să instituie o zonă de excludere aeriană în Ucraina.

„Refuzând să înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării

orașelor și satelor ucrainene.

Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră, a slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”, a acuzat președintele ucrainean.

„Credem că țările NATO au creat un narativ potrivit căruia o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar provoca o agresiune directă a Rusiei împotriva NATO.

Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri, în ciuda faptului că posedă arme mult mai puternice decât avem noi”, a mai spus Volodimir Zelenski.

„Istoria Europei ne va păstra mereu în amintire”, le-a spus Zelenski compatrioților săi, pe care i-a lăudat pentru rezistența pe care o opun forțelor ruse de nouă zile, „de trei ori mai mult decât se estima”.

Secretarul de stat american, convins că Ucraina poate câștiga războiul

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se declară convins de faptul că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia. Acesta a lăudat poporul ucrainean pentru reziliența de care dau dovadă din 24 februarie.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a declarat acesta pentru BBC.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *