Volodimir Zelenski, APEL DISPERAT

Ucraina și Rusia au ajuns la a zecea zi de război. Situația este tot mai dificilă și trupele ruse nu își respectă înțelegerile făcute între cele două state. Deși au declarat că vor opri bombardamentele, se pare că au uitat de promisiune, iar președintele Ucrainei îi roagă pe ruși să țină cont de ceea ce spun.

Președintele Zelenski cere Rusiei să fie serioasă

Este deja a zecea zi de război și nu sunt semne că situația va reveni la normal prea curând. Tot mai multe persoane își pierd viața de ambele tabere, printre care și civili și pagubele materiale sunt extrem de mari. Președintele Volodimir Zelenski gestionează situația cât poate, dar are nevoie de seriozitatea inamicului.

„Apel disperat” al lui Zelenski. A cerut avioane de luptă și sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un ″apel disperat″⁣ pentru avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi în timpul unei convorbiri video pe Zoom, sâmbătă, cu parlamentari americani.

Zelenski a cerut în repetate rânduri Occidentului să implementeze o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, dar SUA şi aliaţii săi din NATO au respins aceste apeluri, temându-se de o confruntare directă cu Moscova.

În schimb, SUA i-au promis lui Zelenski ajutor militar, iar liderul ucrainean ″a făcut un apel disperat pentru ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească″⁣ în timpul convorbirii video de sâmbătă, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, potrivit Agerpres

″Aceste avioane sunt foarte necesare. Şi voi face tot ce pot pentru a ajuta administraţia să faciliteze transferul lor″⁣, a declarat Schumer într-un comunicat. Peste 280 de membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor au participat la apel.

Nu este clar cum ar putea Washingtonul să ajute la transferul aeronavelor de fabricaţie rusă, scrie Reuters. Cu toate acestea, ar putea facilita tranzacţii sau, eventual, s-ar putea implica în plata sau în furnizarea de înlocuiri pentru aliaţii care dau avioane Ucrainei.

Rusia a stabilit cu Ucraina să realizeze coridoare umanitare, cu ajutorul cărora oamenii să se poată evacua din țară. Din Mariupol pornea primul culoar de salvare din zona Dombas şi urmau să ajungă în Zaporozhye, traversând oraşele Nikolskoe, Rozivka, Orekhov, Zaporozhye. Al doilea culoar se întinde pe ruta dintre Volonavkha, Valerianivka, Novoandrizivka, Kyrylivka, Vuhledar, Pokovrsk şi va ajunge tot în Zaporozhye.

Cu toate acestea, rușii nu au respectat promisiunea făcută și au continuat să atace. Bombardamentele au avut loc și după ce rușii au anunțat că au oprit focurile și oamenii s-au putut deplasa cu greu. Președintele cere inamicului seriozitate și respectarea negocierilor.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *