Volodimir Zelenski prezintă bilanțul rușilor uciși: 6.000, în primele șase zile de la invazia Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, printr-un mesaj video, faptul că „aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei”.

Potrivit acestuia, Kremlinul nu va reuşi să cucerească ţara sa cu bombardamente şi atacuri aeriene.
Volodimir Zelenski, mesaj către întreaga lume

” Ei nu ştiu nimic despre Kiev, despre istoria noastră.

Însă toţi au primit ordin să ne şteargă istoria, să ne şteargă ţara, să ne şteargă pe toţi”, a adăugat liderul ucrainean.

Şeful statului ucrainean a anunţat, prin intermediul unui videoclip postat pe pagina sa oficială de Facebook, că „aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în

primele şase zile ale invaziei Rusiei”, iar Kremlinul nu va reuşi să cucerească ţara sa cu bombardamente şi atacuri aeriene.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere UE „să demonstreze că este alături de Ucraina”

21 de persoane ucise și 112 rănite în atacul asupra Harkovului

Deși mulți soldați ruși și-au pierdut viața, în Ucraina s-au pierdut foarte mulți civili, deși, initial, Putin a declarant că nu vor muri civili.

Cu toate acestea, guvernatorul Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a declarat că toate atacurile ruseşti „au fost respinse” şi poziţiile au fost menţinute.

Armata ucraineană a anunțat că parașutiștii ruși au aterizat în Harkov și au bombardat mai multe clădiri. Sirenele au pornit imediat după ce a început raidul aerian.

Ohtîrca: 70 de militari ucraineni uciși
Din păcate și marți, La Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

Marți au avut loc noi bombardamente rusești asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, iar la Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor. Alarmele anti-aeriene au sunat și în patru regiuni din vestul țării, una dintre ele aproape de granița cu Polonia.

Războiul continuă și acum în Ucraina.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *