Zelenski anunță că este pregătit să renunțe la toate visurile Ucrainei pentru ca Putin să înceteze războiul și oamenii nevinovați să nu-și mai piardă viețile!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, insistă la Vladimir Putin să accepte un dialog cu el, spunând că Ucraina e pregătită să discute și să accepte compromisuri pentru încetarea conflictului.

Zelenski a mai spus că a pregătit pentru dialog, dar nu pentru capitulare.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelensky într-un

interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele

Federației Ruse. pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat el.

Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”, a mai spus Zelenski.

„Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriile ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a spus Zelenski.

În același timp, el a subliniat că problema – cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina.

„Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, a continuat el.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *