Zelenski, anuntul care il multumeste pe Putin: „Ucraina NU mai vrea in NATO si e dispusa sa negocieze pentru…”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu mai este un obiectiv al țării sale, dând astfel un semnal că este dispus să accepte una dintre condițiile Rusiei pentru ca războiul să înceteze.

Într-un interviu acordat jurnalistului David Muir de la ABC News, președintele a afirmat că și-a dat seama ca NATO nu este pregătită să accepte Ucraina.

Volodimir Zelenski: ”În primul rând, eu sunt gata pentru un dialog, nu pentru capitulare, pentru că nu este vorba de mine, ci despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, m-am liniștit în această privință cu ceva vreme în urmă, după ce mi-am dat seama că NATO nu este pregătită să primească Ucraina. Celor din Alianță le este teamă de lucrurile controversate și de confruntarea cu Rusia. Nu mi-am dorit niciodată să fiu o țară care să se roage în genunchi cu ceva. Iar noi nu vom fi acea țară, iar eu nu vreau să fiu acel președinte”.

David Muir: Kremlinul a spus că sunt 3 condiții pentru a pune capăt războiului: să renunțați la aderarea la NATO, să recunoașteți Crimeea ca parte a Rusiei și să recunoașteți independența celor două regiuni separatiste din est. Dumneavoastră spuneți că este sortit eșecului ca Vladimir Putin să dorească așa ceva?

Volodimir Zelenski: ”Eu vorbesc despre garanții de securitate. Cred că lucruri legate de teritorii care sunt ocupate temporar și republici nerecunoscute, care nu au fost recunoscute de nimeni în afară de Rusia, aceste pseudo-republici – putem discuta, să găsim compromisuri. Ce este important pentru mine este cine din aceste teatre de operațiuni vrea să facă parte din Ucraina. Cine din Ucraina spune că vrea ca ei să fie aici? Deci problema nu e chiar așa simplă. Acesta este, de fapt, un alt ultimatum, iar noi nu suntem pregătiți pentru un ultimatum. Ce trebuie făcut, este ca președintele Putin să înceapă să vorbească, să înceapă dialogul, în loc să stea într-o bulă a informațiilor fără oxigen. Cred că asta este. El este în această bulă, primește informații, dar nu știi cât de reale sunt acele informații”.

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *